torsdag 12 april 2012

Resan till världens farligaste land av Malte Persson & Rui Tenreiro

Om du är ute och reser och har oturen att komma till världen som denna bok handlar om får du allt se upp! Här finns det hiskeliga barn som är uppfostrade av troll, myggor som suger ur allt blod ur din kropp, slottsvakter som gärna övar med sitt svärd på dig, kockar som tycker att det smakar extra gott med nermalt barn i köttfärsen. Om du lyckas ta dig förbi allt det hemska och konstiga, träffar du kanske på en sorgsen prinsessa. Var snäll mot henne så kan allt sluta riktigt bra!

Denna fantastiska bilderbok får man bara inte missa! Bilderna, gjorda av Rui Tenreiro, är mörka och otäcka men samtidigt roliga och vackra. Texten är på vers och det är sannerligen riktigt läskiga men roliga rim.

Resan till världens farligaste land är kanske lite brutal emellanåt så den passar absolut inte för de allra minsta. Jag läste boken för min man igår kväll och vi skrattade åt de hemska och bisarra saker som utspelar sig i detta farliga land, så visst passar den även för vuxna.

Jag mer eller mindre kommenderar er att läsa denna bok, den är underbar! För personer från 4/5 år, beroende på hur känsliga de är för läskigheter. Underbar bok!

Betyg: 5/5

Författare: Malte Persson
Illustratör: Rui Tenreiro
Titel: Resan till världens farligaste land
ISBN: 9789163869594
Förlag: Bonnier Carlsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar