tisdag 14 augusti 2012

Don Fritjof av Anna Bache-Wiig

I denna bok styr monster-katten Don Fritjof med järnhand. Han har satt skräck i alla - djur som människor. När han närmar sig springer alla iväg och det gillar han. Don Fritjof är en riktig gangsta som till och med styr och ställer hemma trots att hans husse ger honom mat.

En dag händer det att en liten orädd mus i balettdräkt dimper ner i Fritjofs matskål och käkar lite av maten. Detta tål inte Fritjof och jagar musen överallt - han SKA få tag i den lille lorten och då ska han få se vem som är kung! Men Fritjof märker inte var musen leder honom och plötsligt befinner han sig i ett träd högt, högt uppe och kan inte ta sig ner. Musen skrattar åt honom och rusar ner igen. Hur ska det sluta?

Don Fritjof är en sanslöst rolig bilderbok, även för vuxna. Den kanske till och med är ännu roligare för vuxna. Särskilt kattägare kommer att uppskatta denna hemska historia. Texten är på på vers och är väldigt bra. Bilderna gör dock oerhört mycket för boken. Det är illustratören Lisa Aisato som gjort dem och de är helt underbara! Jag kommer att öppna denna bok lite då och då bara för att njuta av bilderna och få mig ett gott skratt.

Man får inte missa denna bilderbok! Den funkar kanske inte för de allra minsta men från 3-4 år och uppåt.

Betyg: 5/5

Författare: Anna Bache-Wiig
Illustratör: Lisa Aisato
Titel: Don Fritjof
ISBN: 9789132160554
Förlag: B. Wahlströms

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar