onsdag 23 februari 2011

Hämndnatt av Catherine MacPhail

Destiny är en ny tjej i skolan och Nicola, den populära tjejen, tycker *inte* om henne. Utan någon egentligen anledning. Destiny frågar om det är sant som det ryktas om att det spökar på skolan nattetid, och Nicola ser sin chans att skrämma Destiny, helt och hållet för att vara elak.

Nicola pratar ihop sig med några andra i "det vanliga" gänget om hur de ska göra. De bestämmer sig fö att spendera en natt i skolan och även om Destiny absolut inte vill så blir det så ändå.

När natten kommer bryter de sig in i skolan och beger sig till det klassrum som det sägs spöka mest i. De har bestämt sig för att de ska "försvinna" en i taget till Destiny är ensam kvar, men saker och ting börjar hända som de inte riktigt förstår och visst försvinner folk en och en men varför? Och inte är det Destiny som är kvar ensam utan Nicola. Nicola som börjar bli skräckslagen, och det har hon anledning att vara...

Hämndnatt tillhör bokförlaget Argassos serie Läsvänligt, det är alltså en lättläst ungdomsbok. Trots det luftiga och korta formatet så är boken en komplett och gastkramande berättelse. Jag satt på spänn under hela tiden jag läste boken och vid ett tillfälle då det var jättespännande började min mobil att ringa och jag blev så rädd att jag höll på att kissa på mig, haha! Den här måste läsas! Annars missar man något riktigt bra och spännande. Det är utöver det spökliga och skräckiga även en bra historia om mobbing och vad den kan driva en till, båda vad gäller mobbare och mobbingoffer.

Boken rekommenderas väldigt varmt till tonåringar och kanske något yngre också.

Betyg: 5/5

Författare: Catherine MacPhail
Titel: Hämndnatt
ISBN: 978-91-85071-94-4
Förlag: Argasso

1 kommentar:

  1. Hahaha! Ja, det var i alla fall inte jag som ringde och skrämde dig.

    SvaraRadera