måndag 7 januari 2013

Zombie! av Tommy Donbavand

Då ska vi se om jag inte kan komma igång nu. Nytt år, nya friska tag!

Nathan har haft en väldigt nära relation med sin morfar och varje fredag så var det denne morfar som hämtat Nathan efter skolan, men en fredag är det Nathans mamma som väntar. Hon är ledsen och berättar att morfadern har gått bort i en hjärtattack. Nathan är oerhört ledsen men efter begravningen går Nathan ofta till graven för att prata med morfar precis som tidigare.

En kväll tar han med sin lillasyster men när det har börjat skymma har systern försvunnit och plötsligt hör Nathan ett skrik från den gamla delen av kyrkogården. Han springer och letar efter systern och hittar henne  framför en gammal grav. Ur denna stiger sakta en död människa upp - en zombie! Han går mot de två barnen som blir riktigt rädda och börjar springa därifrån, och zombien följer efter. När de upptäcker att kyrkogårdens låsts får de panik, men efter lite tumult så upptäcker de att zombien inte är riktigt så farlig som de trodde.

Zombie! är en både spännande och rolig bok som ingår i bokförlaget Argassos serie "Läsvänligt". Jag skrattade gott samtidigt som jag tuggade naglar när jag läste boken. Det är en lagom tunn bok med härliga bilder av Tom Percival som även gjort de underbara bilderna i Vampyren från Croglin (också från Argasso).

Zombie! är lättläst och funkar bra för barn i åk 3-5. Mycket läsvärd!

Betyg: 3,5/5

Författare: Tommy Donbavand
Illustratör: Tom Percival
ISBN: 978-91-85679-51-7
Förlag: Argasso

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar