onsdag 15 juni 2011

Läskiga bilderböcker

Nu har jag lyckats gå förbi två bilderböcker på biblioteket igen som jag inte kunde motstå att läsa. Båda två är skulle kunna ge upphov till mardrömmar för väldigt små men det löser sig på slutet. Sen är böcker inte skrivna för de allra minsta heller.

Rädda spöket av Sanna Töringe och Kristina Digman var den första jag läste och den handlar om ett hus i en mörk, mörk skog där mamman berättar för sin dotter om de hemska varelser som bor i deras hus, men när hon ser hur rädd dottern blir ändrar hon sig och säger att det inte är sant. Meeeen, se där tar hon fel. Precis de varelser hon berättar om finns, fast det visar sig att de olika varelserna är rädda för varandra också så att de jagar ut sig ur huset och när mamma och dotter går för att kolla läget så finns det inget. En rolig och småläskig bilderbok.

Sopnedgasten och andra moderna monster (en eloge för det underbara namnet sopnedgasten, jag älskar det verkligen) av Andreas Palmaer och Per Gustavsson är en bilderbok med, som det står i titeln, moderna monster som skrämmer stackars barn. En fantastiskt rolig bok som inte är lika snäll på slutet som Rädda spöket men minst lika rolig om inte mer. Väldigt fantasifullt och färgstarkt!

1 kommentar: