onsdag 24 november 2010

Visst finns det drakar av Erik Magntorn

Ännu en instickare innan Fienden recenseras.

En stormig natt kläcks ett prickigt ägg som ligger ute bland buskar och stenar. Ur ägget klättrar en liten drake som är väldigt snäll. Han är alldeles ensam och börjar därför att vandra omkring. Han följer en vacker fjäril och sen möts han av en kråka som är mycket glupsk och tycker att den lilla draken ser god ut. Men drakar kan ju spruta eld, även om vår lilla drake inte visste om det, och han klarar sig alldeles utmärkt.

När han sitter och lyssnar på en koltrast som sjunger så fint, kommer det fram två snälla pojkar till honom. Draken får följa med dem hem, men i all hemlighet, för om pappa får reda på det blir han arg som ett bi...

Denna bok var en riktig pärla. Texten är skriven på vers och rytmiskt fungerar den jättebra på de flesta ställen. Hur man kan komma på en hel historia och skriva den med rim, som dessutom är bra, är en bedrift i sig. Bilderna gjorda av Anette Isberg Rozijn är väldigt fina, jag har aldrig sett en så söt drake, han är jättegullig! Denna bok som är en mycket snäll berättelse, bör gå hem hos barn i ålderna 3-6 år.

Författare: Erik Magntorn
Illustratör: Anette Isberg Rozijn
Titel: Visst finns det drakar
Förlag: B. Wahlströms
ISBN: 9789132154232

2 kommentarer:

  1. Hur är det med Drakar som lagar mat?

    SvaraRadera
  2. Jag känner inte till den tyvärr, men den låter spännande.

    SvaraRadera